Der er sammenhæng mellem vedvarende smerter i korsben, lænd, nakke, kæbe og hoved. Jeg behandler dig med manuel terapi af kraniet og kæbe. Læs forneden hvorfor jeg behandler kraniet når du har ondt i bækkenet.

Tilbagevendende korsbensmerter og spændinger

Har du smerter i korsbenet eller bækkenet, som bliver ved med at komme tilbage, selvom om du har prøvet forskellige behandlinger? Det kan være at behandlingen hjalp et kort stykke tid,  men så kom smerterne igen snigende. 

Grunden til dette kan være, at det slet ikke er dit korsben, som skaber smerterne. Det kan være noget andet som trækker korsbenet skævt, og dine smerter forsvinder først, når årsagen er fjernet. Det forklarer jeg længere nede i teksten. Først vil jeg spørge dig om andre symptomer.

Er der sammenhæng mellem korsbensmerter og spændingshovedpine?

Der er sammenhæng med vedvarende smerter og spændinger fra korsbenet og hovedpine. De har en fælles faktor, som kan give flere sammenhængende symptomer. Har du flere af nedenstående symptomer, findes årsagen sandsynligvis i kraniet. Det kan være spændinger i membranerne i kraniet, som udløser dine smerter forskellige andre steder i kroppen.

  • Korsben og bækkensmerter
  • Kroniske lændesmerter
  • Fordøjelsesproblemer 
  • Problemer med hjertet
  • Sure opstød og synkebesvær
  • Kroniske nakke- og skulderspændinger
  • Kæbespændinger 
  • Stress
  • Svimmelhed, kvalme og lysfølsomhed
  • Kronisk hovedpine

Hvorfor får jeg tilbagevendende spændingshovedpine og kæbespændinger?

Du skal ikke have kronisk hovedpine eller jævnligt få spændingshovedpine. Disse symptomer samt kæbespændinger skyldes sandsynligvis spændinger i membranerne i kraniet. Spændinger på membranerne påvirker de andre strukturer i kraniet, blandt andet dit kæbeled. Spændingerne kan trække dit kæbeled skævt og give dig tilbagevendende kæbespændinger.  

Disse spændinger og skævheder kan behandles med manuel terapi af kraniet og ansigtet. Det beskriver jeg længere ned i teksten.

Kan whiplash give korsbensmerter? – og hvorfor får jeg kronisk hovedpine?

Whiplash kan godt give dig korsben smerter. Mange piskesmælds ulykker sker ved at blive påkørt bagfra i en bil, som holder stille. Foden holder på bremsen og i denne stilling låser korsbenet. Når bilen rammer bagfra, bliver kroppen skubbet fremad, men korsbenet bliver stående. Dette resulterer i et skævt korsben.

Din yderste hjernehinde, dura mater, er koblingen mellem dit kranie og korsben. Dura mater strækker sig fra kraniet, nakkemuskler, ryghvirvler og ned mod korsbenet og hæfter hele vejen nede på korsbenet.

Og hvis dit korsben er skævt, laver det et træk på dura mater, som giver dig kronisk hovedpine. Omvendt kan et trauma til hovedet lave samme træk på dura mater og give dig korsben-smerter.

Kan vedvarende korsben- og bækkensmerter og spændingshovedpine behandles?

Dine kroniske smerter kan behandles. De kan behandles med manuel terapi af dit kranium og ansigt. 

Mange med traumer til hovedet, piskesmæld, rygskader og korsben smerter, har stor glæde af denne behandling. Det er en blid behandling som fjerner spændinger i kraniet og skaber bedre flow i væsken omkring hjernehinden.

Behandlingen manuel terapi af kranium og ansigt er specielt god til dig ,som lider af kronisk spændingshovedpine, nakke- og kæbespændinger og har prøvet utallige andre behandlinger uden virkning. 

Behandling for vedvarende korsbensmerter og tilbagevendende spændinger fra hovedet til bækken

Manuel terapi af kranie og ansigt er en kombination af grundige undersøgelser og behandling. Inden jeg behandler dig, skal jeg finde ud af, om dine symptomer og smerter skyldes en påvirkning fra kraniet eller en påvirkning fra bækkenet. 

Jeg undersøger din kropsholdning, dit kranie og om dit kæbeled står skævt. Herefter behandler jeg de forskellige strukturer og allerede efter den første behandling, kan du mærke en forskel. Jeg anbefaler mellem 4-8 behandlinger med 14 dages mellemrum. 

Skyldes dine symptomer og smerter ikke kraniet men dit bækken, undersøger jeg hvordan dit bækken står og stiller en diagnose. Symptomer og behandling for et skævt bækken, er en anden historie – og den historie er jeg ved at skrive.

#visespåbriksen

Bestil tid til manuel behandling af kranie og ansigt